söndag 5 februari 2017

4-5 feb 2017

Nyfiken på hur julros funkar som snittblomma och gjorde årets första bukett. Det gröna är backtimjan samt kryddtimjan, som inte alls bryr sig om att det är vinter. 
Sått strandiris i plastkruka. Den kommer få stå inne ett par dagar, sedan åker den ut . När dammens is har smält kommer krukan ställas i dammkanten och glömmas bort. Kommer funka prima, tror jag. Funderat och äntligen bestämt mig. Ett körsbärsträd ska flyttas från rosenrabatten söder om infarten och ersättas av magnoliaträdet. Grävt en stor grop i slänten fär körsbärträdet ska få stå.

Grävt två mindre gropar dit jag flyttade hallon som stod i trädgårdslandet bland sparrisen. Hallon kan vara ett besvärligt ogräs, minns jag från odlingslottstiden. Får kavla upp ärmarna och rensa bort så mkt som möjligt i sommar och flytta till slänten. Hoppas jag inte sedan ångrar att slänten blir ett hallonland.

Byggt på en mur parallellt med slänten och flyttat jord så det går att odla. Riktigt nöjd. Först tänkte jag ställa hallonen där men det är för bra läge. Nu lutar det åt att det blir ett jordgubbsland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar