fredag 14 juli 2017

Om dammens vedermödor

Jag brukar säga att det verkligen, på riktigt, helt utan att överdriva, tar noll tid att äga en trädgårdsdamm. Men jag ska be att få rätta mig. Det tar tid att räkna fiskarna. Nästan oändligt mycket tid. Eftersom de inte står still får man börja om från början, försöka vara snabb, gruppera dem i tre och tre, eller i färg.
Även om man lyckats få till en siffra som verkar stämma på några fiskars felmarginal behöver arbetet göras om redan nästa dag, eftersom diverse fisktjuvar härjar på nätterna. Fisktjuvarna är kråka, skata, katt samt snok, nämnda i sjunkande misstankeordning

Fakta: I våras räknades det till ca 30 fiskar. Häromdagen fanns ca 15. Vet historien för endast två: En hittades död i vattnet efter att isen släppt, en annan låg sju meter från dammen någon månad senare (tappad under flykt) Resten har försvunnit under mystiska omständigheter. Hoppas de leker i år så det blir tillskott. Ifjol blev det inga yngel.

15/7
Fem fiskar skänktes bort till syrran i veckan
Gav nyss fiskarna en liten näve cornflakes för att locka fram dem och efter ett par räkningar blev de 11. Ganska säker på att jag fått med alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar