söndag 16 oktober 2016

Dagboksanteckningar sista helgen i september 2016

För att minnas vad som händer planerar jag från nu att göra en statusrapport i veckan, dvs efter varje helg.

Stor sten på vägsidan äntligen uppe och nästan klar. Ska riktas lite. Projektet krävde envishet och ett (ständigt) behov att få mer yta att plantera på. Nu ska jag bara räta upp den lite till, göra ett täckdike från husgrunden (som tydligen är dåligt dränerad) och fylla på med jord. Sedan välja ut vilka växter som får flytta dit.Undrar vilken som får den äran. Kanske blir physalis för att den behöver värme och lä. 

Vickade upp den centimeter för centimeter. Ibland mm eller tvärstopp. Lika mycket hjärnjumpa som kraft. Faktiskt mer hjärnjumpa då jag tänker efter. Hur lägga sten för att de inte ska glida undan och för att det ska bli en kant att häva mot, som är tillräckligt nära och hitta ställen på stora stenen som spettet kan ta spjärn mot. OCH se till att stenen , eller jag själv inte skadas. Lite skav blev det på stenen. Jag klarade mig, fast var lite orolig för whiplash (då spettet plötsligt lossnar)Måndagen: Buketter plockade inför styrelsemöte på tisdagen. Finns fortfarande mycket som blommar.


Utrymme bakom sten i söder nedanför slänt: Större stenar uppgrävda och ersatt med sandjord från släntens norra del. Jättevädd ditflyttad. Annan jättevädd flyttad till plats nedanför stenen.
Utrymmet framför och till höger om stenen också utfyllt. Pioner ditflyttade från en för låg plats Rrisk för att det bli för blöttt). De redan pinade pionerna som jag under sommaren fått av grannar som inte vill ha trädgårdsväxter, lyckades jag pina ännu mer. Flera rötter avgrävda. :-(

Onsdag morgon (dvs i morse) första frosten. Tur att jag precis tagit in physalis, jätteverbena, blomstertobak och chili för övervintring.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar